Letnie śniadanie w słoiczku

Letnie śniadanie w słoiczku

Lato w pełni, słońce świeci i dni są upalne. Wtedy najchętniej sięgam po owoce i zimne potrawy. Najlepiej, kiedy są proste w wykonaniu, lekkie i sycące. Taki jest ten słoiczek pełen różnokolorowych warstw – idealny na teraz!

Składniki (na 2 słoiczki):

1 mały jogurt naturalny

125 g malin

1 mango

płatki gryczane

1 mały jogurt grecki

Wasze ulubione musli (moje miało w składzie: płatki owsiane, nasiona słonecznika, suszone jabłka, liofilizowane truskawki i jagody, nerkowce i ekspandowany amarantus)

Wykonanie:

Jogurt naturalny blendujemy z malinami i przelewamy na dno słoiczka. Następnie wsypujemy płatki gryczane. Na płatki wlewamy ok. 2 łyżki jogurtu greckiego. Mango obieramy, pozbawiamy pestki i bledujemy na gładką masę, którą wylewamy na jogurt. Całość posypujemy taką ilością musli, żebyśmy się najedli naszym słoiczkiem.

I gotowe!



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *