Lato w pełni, słońce świeci i dni są upalne. Wtedy najchętniej sięgam po owoce i zimne potrawy. Najlepiej, kiedy są proste w wykonaniu, lekkie i sycące. Taki jest ten słoiczek pełen różnokolorowych warstw – idealny na teraz!
Składniki (na 2 słoiczki):
1 mały jogurt naturalny
125 g malin
1 mango
płatki gryczane
1 mały jogurt grecki
Wasze ulubione musli (moje miało w składzie: płatki owsiane, nasiona słonecznika, suszone jabłka, liofilizowane truskawki i jagody, nerkowce i ekspandowany amarantus)
Wykonanie:
Jogurt naturalny blendujemy z malinami i przelewamy na dno słoiczka. Następnie wsypujemy płatki gryczane. Na płatki wlewamy ok. 2 łyżki jogurtu greckiego. Mango obieramy, pozbawiamy pestki i bledujemy na gładką masę, którą wylewamy na jogurt. Całość posypujemy taką ilością musli, żebyśmy się najedli naszym słoiczkiem.
I gotowe!
Dodaj komentarz